Etsi

torstai 23. lokakuuta 2014

Ei - kaikki on kielletty.

Noniin, Ojamon Heikki avas vanhan blogin näppärästi ja meikäki päätti availla sanaista arkkua. On ollu tapana avautua tänne asioista jotka vituttaa. Mulla oli tällä kertaa kaks juttua mielenpäällä, toinen oli vilkkuvat arkipäivän esineet. Miks joka helvetin tekniikan härvelin pitää nykypäivänä välkkyä sillon kun _ne ei oo päällä_? Siis tietokone, kännykkä, palovarotin, nettitikku. Kaikki välkkyy! Tietenki kaikki nää aparaatit vielä eriaikaan ja ennalta arvaamattomasti. Ihan ku ois joku saatanan Tivoli Sariola käymässä ku ledit vilkkuu päivin ja öin. Mä en pyytäny tänne sirkusta, mä haluun nukkua rauhassa. Helvetti.


Toinen asia mikä vituttaa onki ollu pinnalla jo pitempään, elikkä tää "viskigate" ja yleinen alkoholilain kiristys. Ohan tää nyt jo aika läpikaluttu aihe ja tästä on jupistu jo aivan riittämiin, mut en oo päässy henkilökohtasesti tästä jupisee viel riittävästi, joten aattelin avautua täällä.

Mitä vitun paskaa siis oikeesti? Onks Arkadianmäen junttiurpot irtaantunu arkielämästä noin pahasti vai onks siel vaan jotain idiootteja arpomassa lakiuudistuksia. Ensinnäki tää alkoholilain kiristys ei vaikuta juuri mitenkään näihin alkoholin ongelmakäyttäjiin. Vai luuleeko joku tosissaan et rantojen mies Seppo lukee jotain viskiblogeja? Ja oon melko varma että pienpanimotuotteita nää alkkikset tuskin kovin hanakasti jonottaa panimojen ovilla. Toki voi olla että näistä viskinmaistelijoista joku onki perheväkivaltaa harjoittava voimamies, mutta veikkaan että ne todelliset ongelmakäyttäjät löytyy ihan sieltä kyykkyviinien puolelta. (Kyykkyviinejä mitenkään halventamatta, mielummin valttua ku viskiä, toim. huom.) Voitaisko samalla hei myös kieltää Viini -lehti? Tai vähintään siirtää se pornolehtien kanssa sinne ylimmälle hyllylle ja kansi piiloon? Nii ja mun mielestä toi Alkon valitsema värimaailma on todella Marianne -karkkimainen, se kyllä kannustaa lapsia ja nuoria alkoholinkäyttöön. Itseasiassa kaikkien alkoholia sisältävien tuotteiden pitäis olla värimaailmaltaan mahdollisimman vastenmielisiä. Myös baarien nimet pitäis vaihtaa, vai eiks muka "Onnela" kuulosta turhan houkuttelevalta? "Ikuinen kadotus" olis ehkä vähä vähemmän houkutteleva. Myös erilaiset fontit alkoholijuomien etiketeissä on pahasta. Ihmisiä voitas myös syyllistää dokaamisesta paljon nykyistä enemmän. Valtion piikkiin voitais perustaa palvelu, joka tarkkailee ihmisten tilitietoja ja jos maksuista näkyy et "jaha, tolla jäbällä on menny eile 200e baariin", sit vois joku viinapoliisi soitella aamulla perään, että tuliko mokailtua ja muistuttaa et tää oli kyl nyt ihan sun oma vika. Ehkä tää mun kehittelmä skenaario meni nyt vähä liian pitkälle, mutta jos nykymaailman malli tuntuu olevan et kiristyksiä kiristysten perään. Tarpeeks kauan ku jatketaan niin saavutetaan sopivasti semmonen yhteiskunta, jossa kaikki syö samaa ruokaa ja pukeutuu samoihin vaatteisiin. Mahdollisimman tehokkaasti ja terveellisesti tietenki. 


Jos vaikka tämmösten ideoiden sijaan käytettäis varat ja aika johonki sellaseen, mistä on oikeesti hyötyä. Lakikiristysten sijaan voitais parantaa (ja uudistaa) alkoholistien tukipalveluita. Nii ja ei ne nuoret dokaamista lopeta vaikka hintoja nostettais, sit vaa säästettäis viikkorahoja vähä pidempää tai kinuttais porukoilt enempi massii. Nii se menee, se on aina menny nii. Kiva ajatus suojella nuoria alkoholin vaaroilta, mut ei näillä eväillä pitkälle pötkitä. Kiljun tekemiseenki ohjeet löytyy näppärästi googlaamalla.


Demonisoidaan tähän loppuun vähän alkoholia ja aiheutetaan pahaa mieltä ihmisille seuraavilla kuvilla. Ajatelkaa hetki omaa juomistanne ja elämänne pahimpia krapuloita. Niitä se viinapiru aiheuttaa.








Tuliko paha mieli vai alkoko kaljahammasta kolottaa? Mä taidan avata bissen. Kaikki tämmönen kielletty ja jännittävä kiihottaa mun mieltä!

-Che

ps. jos Valviralla on asiaa nii kantsii kirjottaa kommenttikenttään, en lue sähköposteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tai delaa!