Etsi

tiistai 2. helmikuuta 2010

Mario3 vs. Vajaat Simpukat


Niin se studio! Kävimme siis Vajaiden Simpukoiden kanssa soittamassa biisit nauhalle Dixin Lepakkoluolassa. Ensimmäisenä oman puoliskonsa äänitti Vajaat Simpukat. Biisit äänitettiin livenä niin, että kaikki soittimet mikitettiin erikseen ja soitimme (bändi kerrallaan tietenkin) yhtäaikaa. Laulut äänitettiin päälle jälkeenpäin. Kaikki virheet on tahattomia ja niitä on ehkä normaalia enemmän.
Nauhoituksissa itsessään kesti n. 2 päivää. Jälkeenpäin korjaillaan vielä lauluosuuksia ja miksaillaan saundit timanttiseksi ja pistetään Pro Toolsista Autotune ja biisit kuulostaa Metallicalta. Studiossa meillä siis toimivat pääasiassa Niko Kallio apunaan Heikki Ojamo. Nikolle erityisesti suuret kiitokset kaikesta studiotyöskentelystä ja miksauksesta ja paskojen läppien kestämisestä.

Lauantaina saavuimme studiolle kaikki enemmän tai vähemmän krapulaisina. Aloimme laittaa paikkoja äänityskuntoon ja treenasimme vielä hetken uusia biisejä. Palasin keittiöön keittämään kahvia ja nauttimaan buranaa. Keräilin itseäni hetken lattialla. Menimme jatkamaan harjoituksia ja pian saapuivat Vajaiden Simpukoiden Jani ja Joni. Odottelimme Stefua ja nautimme lisää kahvia ja buranaa. Saimme myös pullaa paikallisilta nuorisotyöntekijöiltä. Asettelimme lisää mikkejä basso- ja kitaravahvistimille ja Vajaat Simpukat aloittivat soundtsekkinsä. Vajaat Simpukat äänittivät biisinsä muutamassa tunnissa ja jäimme Mario3:sella äänittämään vielä omia biisejämme. Muutaman kappaleen nauhoitusyrityksen jälkeen päätimme jättää koko homman huomiselle.


Palasimme sunnuntaina soittamaan biisit läpi ja saimmekin kaikki 5 kappaletta aika pikaisesti nauhalle. Jonin poistuttua keskuudestamme kotiinsa katsomaan Navigarea jäimme Mikael Antero Beatdownin sekä Niko Kallion kanssa äänittämään lauluja ja korjaamaan suurimpia virheitä. Laulujen äänityksessä meni pari tuntia kun vedimme jengihuutoja ja muita vastaavia. Lähdimme sunnuntaina studiolta tyytyväisinä ja helpottuneina kun uudet biisit kuulostivat paremmilta kuin vanhat. Niko miksaa vielä biisit ja sitten laitamme ne menemään cd-nettiin painoon. Splitit saapuvat varmaankin maaliskuun puolella myyntiin. Levyjä painetaan todennäköisesti 100kpl ja ne jaetaan 50/50 bändien kesken. Hinta tulee pyörimään varmaan siinä 2e-5e tietämillä riippuen painatuksesta. Pistän myöhemmin tänne sähköpostiosoitetta johon voi laittaa tilauksia. Parhaiten levyt varmaan saa itselleen jos tulee suoraan kysymään keikoilla tai muuta.



-Topi Don Juan + Muista tsekkaa www.myspace.com/mario3band

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tai delaa!